MEGRENDELEM 22 K OMPONENS K OMPLE T T ÁRA MINDÖSSZE Ł Multivitamin + Goji bogyó H A VI 3 667 FT ÉVI 44 000 FT NAPI 121 FT Multivitamin + Goji bogyó 22 KOMPONENS KOMPLETT ÁR A ÖSSZESEN ÉVI 44 000 Ft HAVI 3 667 Ft NAPI 121 Ft

NICS Multivitamin + Goji bogyó

Multivitamin 100 % NRV + Goji bogyó

A B-vitaminok vízben oldódó vitamincsalád. A B-vitamin valójában nem egyetlen vitamint takar, hanem egy vitaminkomplexet (B2, B6, B7, B9, B12). A B-vitamin csoport tagjai közt nemcsak a vízben oldódás tulajdonság jelent összefüggést, hanem a szervezetünk számos szövetfajtájában végzendő feladatokat egymással összehangolt, szoros együttműködésben látja el.

B1-vitamin

Hozzájárul az idegrendszer normál muködéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és a szív megfelelo muködéséhez. Részt vesz a normál energiatermelo anyagcsere-folyamatokban. A tiamin hozzájárul a szív megfelelo muködéséhez.

B2-vitamin

Részt vesz a normál energiatermelo anyagcsere-folyamatokban. Hozzájárul a normál látás, a vörösvérsejtek, a bor és a nyálkahártyák normál állapotának fenntartásához, az idegrendszer normál muködéséhez. A B2-vitamin hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, és a normál vasanyagcseréhez, illetve a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

B3-vitamin

Hozzájárul az idegrendszer normál muködéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a bor és a nyálkahártyák normál állapotának megorzéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelo anyagcsere-folyamatokban.

B5-vitamin

Hozzájárul a szteroidhormonok, a D- vitamin e´s egyes ingerületátvivo anyagok norma´l szintéziséhez e´s anyagcseréjéhez. Hozzájárul a normál mentális teljesítményhez, a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez, ezen kívül részt vesz a normál energiatermelo folyamatokban.

B6-vitamin

A B6-vitamin - más néven piridoxin - egy vegyületcsoport, amelynek tagjai rokon szerkezetuek és együtt hatnak. A XX. század harmincas éveinek végén öt egymástól független laboratóriumban lett izolálva. Vízoldékony vitamin, szervezetünk az anyagcsere során nem tárolja, az emésztés után 8 órán belül kiürül.

Legfobb természetes forrásai

Búzakorpa, búzacsíra, söréleszto, mák, káposzta, tej, tojás, marhahús.

Érdekesség

A terhesség idején jelentkezo hányinger elleni gyógyszerek közül sok B6-vitamint tartalmaz.

Miért fontos a B6-vitamin?

Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál muködéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelo anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében és a normál cisztein-anyagcserében. A B6-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál muködéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a normál vörösvérsejt-képzodéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.

B7-vitamin

Hozzájárul az idegrendszer normál muködéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a nyálkahártyák, a bor és a haj normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál energiatermelo anyagcsere-folyamatokban, illetve a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.

B12-vitamin

Hozzájárul az idegrendszer normál muködéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelo anyagcsere-folyamatokban, szerepet játszik a sejtosztódásban. A B12-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál muködéséhez, a normál vörösvérsejt-képzodéshez és a norma´l homocisztein-anyagcsere´hez.

Zsíroldékony vegyület, amely a májban, a zsírszövetekben, a szívben, az izmokban, a vérben, a mellékvesékben és az agyalapi mirigyben raktározódik. Az E-vitamint a XX. század 20-30-as évei közt, a növényi olajok tanulmányozására irányuló kísérletek folytatása közben fedezték fel, majd izolálták, azonban csak a hetvenes években jöttek rá, hogy az ember számára létfontosságú anyagot fedeztek fel. Ellentétben a többi zsíroldékony vitaminnal, az E-vitamin, akárcsak a B-vitaminok vagy a C-vitamin, aránylag rövid ideig marad a szervezetben.

Legfobb természetes forrásai

Búzacsíra, szójabab, növényi olajok, brokkoli, kelbimbó, spenót, teljes gabonamagvak, tojás.

Miért fontos az E-vitamin?

Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A K-vitamin a zsírban oldódó vitaminok közé tartozik. A K1-vitamint elsősorban a zöld leveles növényekben találhatunk, mint például a zöldség- és főzelékfélék, a káposzta, a brokkoli, a spenót, a paraj, és a máj. A K-vitamin részt vesz a normál véralvadásban és a normál csontozat fenntartásában.

Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin. Ahhoz, hogy az emésztocsatornából felszívódjon, zsírokra és ásványi anyagokra van szükség. Kétféle formában fordul elo az egyik az A-elovitamin, a másik az A-provitamin, amit karotinként ismerünk.

Legfobb természetes forrásai

Tej, tojás, sárgarépa, sárgadinnye, sárgabarack, sütotök, spenót és az állati belsoségek (máj, vese, szív).

Miért fontos az A-vitamin?

Hozzájárul a nyálkahártyák, a bor normál állapotának fenntartásához. Részt vesz a normál vasanyagcserében, szerepet játszik a sejtek differenciálódásában. Hozzájárul a normál látás fenntartásához, és az immunrendszer normál muködéséhez.

A C-vitamin talán a legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható cukorszármazék. A legtöbb állat szintetizálni tudja a saját vitaminszükségletét, ezzel szemben az embernek az étrendi forrásokra kell szorítkoznia. A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elo az állati eredetu tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet dönto részét. Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak, például a csipkebogyó és egyes paprikafajok száraz súlyának 1-2 %-a C-vitamin. Tiszta állapotban mellékvesébol Szent-Györgyi Albert izolálta elsoként 1928-ban, késobb 1931-ben citromlébol és paradicsompaprikából. Ez volt az a felfedezés, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.

Legfobb természetes forrásai

A citrusfélék gyümölcsei, a bogyós termések, a zöld és leveles fozelékfélék, a paradicsom, a paprika.

Miért fontos a C-vitamin?

A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelo anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál muködéséhez. A normál kollagénképzodéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bor, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál muködéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követoen.

Kelet-Ázsiából származik, akárcsak a rokona, a nálunk is telepíthető kínai ördögcérna. Angol ˝wolfberry˝ nevének magyar fordítása révén nevezik farkasbogyónak is. A természetben előfordulva karotinoidokban gazdag, leginkább táplálékhoz keverve alkalmazzák.

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

  • A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
  • Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.
  • Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.

A terméket lehetősége van részletfizetéssel is megvásárolni. Ekkor

  • első alkalommal a megrendeléskor 11 000 Ft-ot kell fizetnie
  • majd 10 hónapon keresztül havi 3 300 Ft-ot

További részletekhez a részletfizetéssel kapcsolatban kattintson ide

Az itt látott étrend-kiegészítő megkapta az Érték és Minőség Nagydíjat.

Ezzel együtt már 18 termékünk érdemelte ki ezt a megtisztelő védjegyet, amely garancia a minőségre valamint arra, hogy a lehető legjobb étrend-kiegészítőt használja egészsége megőrzése érdekében.

Vitaminovezet.hu
Tanácsadói ID: 0300V000-00000000-00000000
info@vitaminovezet.hu
+36-30-0960620

Vegye fel velem a kapcsolatot!