Az ashwagandha (Withania somnifera), közismert nevén indiai ginzeng vagy álombogyó az ayurvédikus és kínai gyógyászat egyik legismertebb természetes anyaga, évezredek óta alkalmazzák az egészség megőrzésére és a stressz kezelése érdekében. Legfontosabb hatóanyaga, a növény másodlagos anyagcsere termékeként keletkező withanolid. Termékünkben a piacon található Ashwagadha kivonatok közül az általunk legjobbnak ítélt KSM-66 Ashwagandha kivonatot használjuk.
Az ashwagandha segít fenntartani az optimális állóképességet, az energia- és vitalitásérzetet, a fizikai és mentális jólétet. Támogatja a test vitalitását, hozzájárul a szervezet stresszel szembeni ellenálló ké-pességéhez, energikusabbá tesz. Általános fiatalító hatású.
Perui ginzeng tudományos nevén Lepidium meyenii vagy közismert nevén maca, az Andok egyes részein őshonos gyógynövény. Feljegyzések szerint a gyökeréből készült főzetet már az inkák is használták az erő, a kitartás és termékenység fokozására. A tradicionális tapasztalatokon túl, napjainkban egyre több vizsgálat és kutatás tárgyát is képezi, így méltán a legnépszerűbb gyógynövények egyike. A perui ginzeng támogatja mind a férfi, mind a női reproduktív rendszer egészségét. Segít növelni és fenntartani az erő- és energiaszintet.
A kínai kúszómagnólia (Schisandra chi¬nensis) az ázsiai kontinesen vadon termő, aromás illatú kétlaki kúszónövény. Piros színű, összetett bogyótermését ötízű bogyónak is hívják. Az 50 híres hagyományos kínai gyógynövény egyike. Adaptogén tulajdonságokkal rendelkezik, így növelheti a stresszhez való alkalmazkodóképességet.
A fürtös spárga vagy shatavari, tudományos nevén Asparagus racemosus, egy ajurvedikus gyógynövény, amelynek gyökerét több különféle egészégügyi célra is felhasználják. A fürtös spárga támogatja mind a férfi, mind a női reproduktív rendszer egészségét. Segít növelni és fenntartani az erő- és energiaszintet.
A kínai csüdfű, baktövis vagy Astragalus membra¬naceus, egy Kínában és Mongóliában őshonos gyógynövény. A hagyományos kínai orvoslásban évezredek óta használják, főként a gyökerét flavonoid és szaponin tartalma miatt. A kínai csüdfű hagyományosan tonizáló és stimuláló hatásáról ismert, de adaptogén tulajdonságokkal is rendelkezik, ezáltal növelheti a stresszhez való alkalmazkodóképességet. Hozzájárul a fizikai és mentális jólét helyreállításához. Segíti a fizikai és mentális ellenálló képességet. Támogatja a természetes immunvédelmet.
A rózsagyökér, vagy illatos varjúháj (Rhodiola rosea) az északi félgömb alhavasi területein megtalálható húsos levelű, apró, fürtös virágú növény, amely a gyökere jellegzetes rózsa illata alapján kapta nevét. Tudományos értekezések szerint már a vikingek is gyakran használták fizikai erőnlétük fokozására. A rhodiola segíti a szervezetet az érzelmi stresszhez és a fizikai megterheléshez való alkalmazkodásban, serkenti az idegrendszert, jótékony hatással van a stressz okozta fáradtságra és fejfájásra. Jótékony hatású lehet a stressz okozta fáradtság és fejfájás, alvási nehézségek, étvágytalanság, csökkent munkabírás esetén. Serkenti az érzékelést, javítja a lelkiállapotot, támogatja a potenciát. Jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, mivel segít megvédeni a stressztől és a magas vérnyomástól.
Az ázsiai ginzeng (Panax ginseng) a borostyánfélék családjába tartozó gyógynövény, amelynek gyökerét a hagyományos ázsiai orvoslás évezredek óta használja. Az egyik leggyakrabban termesztett ginzeng faj évelő, lágyszárú növény, számos fitokemikáliát tartalmaz, mint például a ginzenozid.
Az inozitol a vitaminokhoz hasonló, a cukoralkoholok közé tartozó természetes vegyület, amely az agyban, vesékben és petefészkekben is megtalálható. Korábban a B-vitaminok közé sorolták (B8-vitamin), de bizonyíthatóan szervezetünk is képes kis mértékben szintetizálni. Természetes formában megtalálható egyes gyümölcsökben, teljes kiőrlésű gabonában, hüvelyesekben, magvakban, dió- és citrusfélékben.
A glicin testünkben is megtalálható, nem esszenciális aminosav, a kollagén egyik legfontosabb építőköve. Édes íze miatt az élelmiszeriparban sokrétűen felhasználható, de szervezetünkre gyakorolt hatása miatt étrend-kiegészítőkben is használják.