Megrendelem 11 K OMPONENS K OMPLE T T ÁRA MINDÖSSZE Ł C vitamin + D vitamin H A VI 3 175 Ft Évente 38 100 Ft Naponta 104 Ft C vitamin + D vitamin 11 KOMPONENS KOMPLETT ÁR A ÖSSZESEN Évente 38 100 Ft Havonta 3 175 Ft Naponta 104 Ft

NICS C vitamin + D vitamin

C vitamin + D vitamin

A C-vitamin talán a legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható cukorszármazék. A legtöbb állat szintetizálni tudja a saját vitaminszükségletét, ezzel szemben az embernek az étrendi forrásokra kell szorítkoznia. A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak, például a csipkebogyó és egyes paprikafajok száraz súlyának 1-2 %-a C-vitamin. Tiszta állapotban mellékveséből Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, később 1931-ben citromléből és paradicsompaprikából. Ez volt az a felfedezés, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.

Legfőbb természetes forrásai

A citrusfélék gyümölcsei, a bogyós termések, a zöld és leveles főzelékfélék, a paradicsom, a paprika.

Miért fontos a C-vitamin?

A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.

Zsírban oldódó vitaminok csoportjába sorolható. A D3-vitamin a máj által előállított dehidrokoleszterinből a bőrben napfény hatására képződik. A D-vitaminnak van egy jellegzetessége: kialakulásához a bőrünket érő napsugárzásra van szükség, az ultraibolya sugarak egyikének különösen megvan az a képessége, hogy a bőrön belüli szteroidokat D-vitaminná alakítsa. A vesék és a máj teszik teljessé az ultraibolya sugárzás pozitív hatását és adják meg a lehetőséget a D-vitamin számára, hogy kifejthesse tevékenységét és átalakulhasson aktív formájába. Sokan inkább hormonnak tekintik a D-vitamint, mint valóságos vitaminnak. Azon anyagok egyikének, melyet a belső elválasztású mirigyek állítanak elő.

Legfőbb természetes forrásai

Halmájolaj, szardínia, hering, tonhal, lazac, tej és tejtermékek.

Miért fontos a D vitamin?

A D-vitamin hozzájárul a vér normál kalciumszintjének fenntartásához, a kalcium és a foszfor normál felszívódásához, hasznosulásához. (A foszfor részt vesz a normál csontozat fenntartásában.) Szerepet játszik a sejtosztódásban, hozzájárul az egészséges izomfunkció, csontozat, a normál fogazat fenntartásához, illetve az immunrendszer normál működéséhez.

A csipkerózsa ősidők óta a virágok királynője, azonban a gyógynövények között a nemes növény csak akkor válik érdekessé, amikor a pompás szirmok már elhullottak és a termése, a kisebb cseresznyényi nagyságú csipkebogyó beérett. A csipkebogyót akkor gyűjtik, amikor már élénkpiros színű, de még rugalmas, azaz az első fagyok előtt. A csipkebogyó vagy hecsedli legértékesebb hatóanyaga az aszkorbinsav. A csipkebogyó kedvező összetétele és kellemes íze miatt gyógy és élelmiszernövényként egyaránt felhasználást nyer. Teaként vagy lekvárként fogyasztva is érvényesülnek előnyös, élettani hatásai. Ideális étrend-kiegészítő.

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

  • A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
  • Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.
  • Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.

A C-vitamin vízben oldódó vitamin, amelyet az ember nem tud jelentős mennyiségben előállítani, ezért étrendi forrásokra (zöldségek, gyümölcsök) vagy étrend-kiegészítőkre kell támaszkodni. 

Emellett a C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a kollagénképződéshez (így a bőr, az erek, porcszövetek és csontok egészségéhez), valamint a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. 

A D-vitamin zsírban oldódó vitamin (vagy inkább hormonhatású vitamin)-jellegű anyag, amely a bőrben UV-sugárzás hatására alakul ki, majd a máj és a vesék dolgozzák tovább aktív formává. 

A termékoldal szerint a D-vitamin hozzájárul a normál kalciumszint fenntartásához, a kalcium és foszfor normál felszívódásához, az izom- és csontfunkcióhoz, a normál fogazathoz és az immunrendszer működéséhez.  

A két vitamin külön-külön is fontos szerepet játszik az immunrendszer támogatásában és az általános egészségi állapot fenntartásában. A kombináció előnye lehet, hogy egyszerre többféle támogatást nyújt – például a C-vitamin által az immunrendszer, kollagénképződés, antioxidáns védelem, és a D-vitamin által a csont- és fogazat, az izomfunkció, illetve a kalcium-foszfor anyagcsere támogatása. Az oldalon emellett arra is utalnak, hogy a termék élőflórát (probiotikumokat) és inulint is tartalmaz, mindez további támogatást jelent a bélflóra és általános táplálkozási támogatás terén.  

Az „élőflóra” olyan jótékony mikroorganizmusokat jelent (probiotikumokat), amelyek támogatják a bélflóra egyensúlyát. Az inulin pedig prebiotikum, vagyis olyan rosttípus, amit a bélben élő jótékony baktériumok „táplálékaként” funkcionál. A termék szerint az inulin segíti a probiotikumok elszaporodását.

A C-vitamin legfőbb természetes forrásai közé tartoznak a citrusfélék, bogyós gyümölcsök, zöld leveles zöldségek, paprika, paradicsom. 

A D-vitamin természetes forrásai közé tartozik például a halmájolaj, hering, tonhal, lazac, valamint tej és tejtermékek. (És természetesen a napsugárzás is fontos szerepet játszik a D-vitamin szintézisében.)

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez és a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. 

A D-vitamin szintén hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. 

Tehát együttesen az immunrendszer támogatásának több szempontját fedik le – a vitamin-hiányból eredő kockázatok csökkentése révén.

Bár a konkrét célcsoportot az oldal nem részletezi külön-külön, általában olyan személyek számára lehet hasznos, akiknél fennáll a C- vagy D-vitamin-bevitel hiánya (pl. kevés zöldség-gyümölcs fogyasztás, kevés napsütés, belső térben végzett munka, idősebb kor, bélflóra-egyensúly kérdése). Emellett azoknak is, akik szeretnék egyszerre támogatni immunrendszerüket, csont- és fogazatuk egészségét, bélflórájukat.

Általánosságban azonban étrend-kiegészítők esetén érdemes figyelembe venni:

  • ha valaki gyógyszert szed (pl. véralvadásgátló, hormonkezelés, stb.),

  • ha terhes vagy szoptat,

  • ha máj-, vese- vagy egyéb krónikus betegsége van.

Megfelelő adagolás és orvosi konzultáció ajánlott, ha bizonytalan vagy.

Az étrend-kiegészítők esetében általános tapasztalat, hogy legalább néhány hét-hónapos használat szükséges lehet ahhoz, hogy érzékelhető támogatást nyújtsanak, különösen ha vitamin-hiány vagy alacsony bevitel volt korábban. Az életmód (dohányzás, mozgás-hiány, napsugárzás-korlátozás, táplálkozás) egyaránt befolyásolja a szükséges időt.

A terméket lehetősége van részletfizetéssel is megvásárolni. Ekkor

  • első alkalommal a megrendeléskor 9 525 Ft-ot kell fizetnie
  • majd 10 hónapon keresztül havi 2 858 Ft-ot

További részletekhez a részletfizetéssel kapcsolatban kattintson ide

Az itt látott étrend-kiegészítő megkapta az Érték és Minőség Nagydíjat.

Ezzel együtt már 18 termékünk érdemelte ki ezt a megtisztelő védjegyet, amely garancia a minőségre valamint arra, hogy a lehető legjobb étrend-kiegészítőt használja egészsége megőrzése érdekében.

Vitaminovezet.hu
Tanácsadói ID: 0300V000-00000000-00000000
info@vitaminovezet.hu
+36-30-0960620

Vegye fel velem a kapcsolatot!