MEGRENDELEM 16 K OMPONENS K OMPLE T T ÁRA MINDÖSSZE Ł Green & Red Fruit ÁRA 30 600 FT Green & Red Fruit 16 KOMPONENS KOMPLETT ÁR A ÖSSZESEN ÁRA 30 600 Ft

NICS Green & Red Fruit

Green & Red Fruit & Vegetable complex

A torma egy hosszúkás alakú, barna külső borítással rendelkező édes és enyhén csípős gyökér. A mustár családjába tartozik, nagyon erős és jellegzetes íze van. Kalciumot, nátriumot, magnéziumot és C-vitamint is tartalmaz, de van benne B-vitamin, réz, cink, vas, foszfor és mangán is. Nagyon alacsony a kalória-, de magas a rosttartalma, tele van vitaminnal, ásványi anyaggal, elektrolittal és fitonutriensekkel. 50 gramm tormában csupán 25 kalória van, 5 gramm szénhidrát, 1,5 gramm rost és 0,5 gramm fehérje. Egy igazi antibakteriális zöldség.

A szőlőmag-kivonat tulajdonképpen a borgyártás mellékterméke és sok olyan vegyületet tartalmaz, amely pozitívan hathat az egészségünkre. Különösen gazdag antioxidánsokban, tartalmaz vitaminokat, flavonoidokat, linolénsavakat, illetve polifenolokat. A szőlőmagban található vegyületek, a proanthocyanidinok a C- és E-vitaminokhoz hasonló erős antioxidánsok. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a szellemi frissesség megőrzéséhez.

A brokkoli a káposztafélék közé tartozó zöldség, amely rendkívül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Már az ókori rómaiak is fogyasztották, napjainkban számos egészségügyi probléma megelőzésének egyik fontos eleme. A brokkoli igazi multivitamin és multi-ásványianyag bomba. A brokkolicsírában található szulforafán a növény legértékesebb hatóanyaga. Erős antioxidáns, rendelkezik vírusok elleni és antibakteriális hatóanyagokkal egyaránt, amelyek az immunrendszer normál működését segítik.

A gránátalma héja leginkább az emésztőrendszerben fejti ki jótékony hatását, itt szívódik fel, majd innen jutnak el az értékes tápanyagok más létfontosságú szerveinkhez. Ez a gyümölcs nagyon sok antioxidánst tartalmaz a héjában pedig sok a C-vitamin, így természetes úton juthatunk hozzá a mindennapi egészségünkhöz szükséges vitaminhoz, ami szerves és elengedhetetlen tartozéka az egészséges táplálkozásnak. Ha elegendő C-vitamint juttatunk be szervezetünkbe, immunrendszerünk ellenállóbbá válhat.

A likopin a paradicsom és a piros paprika élénk színéért felelős. Ahogy a karotin narancssárgára színezi a sárgarépát, a sárgadinnyét vagy a sütőtököt, úgy a likopin vörösre festi a zöldségek, gyümölcsök húsát. Kevesen tudják, de a paradicsom eredetileg sárga színe csak évszázados gondos termesztés eredményeképpen lett piros. Ez azért is fontos, mert bár a zöldségek és gyümölcsök színéért felelős karotinoidok családja igen nagy, a likopin antioxidáns hatású festékanyagát a modern ember szinte kizárólag csak a paradicsomból nyeri.

A cékla a Földközi-tenger környékén őshonos növény, Magyarországon a XVII. században vált ismertté. Kedvező táplálkozás élettani hatása kiváló beltartalmi értékeinek köszönhető. Bővelkedik a vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben.

A rezveratrol, növényekben előforduló, nem flavonoid típusú, a polifenolok közé tartozó vegyület. Főleg a gyümölcsök, termések héjában a héj második, harmadik sorában fordul elő. Elsősorban a szőlőben, vörös szőlőben, vörösborban, magban, kocsányban található meg. Jelentős mennyiségben tartalmaz rezveratrolt a kakaó, az étcsokoládé és a mogyoró is. A növény immunválaszként termelt vegyülete, amely a fertőzésektől védi. Mennyisége az éghajlat, a talaj és a növénykezelés függvénye.

A Kínában őshonos, de ma már számos helyen honosított fehér eperfa kivonata sokoldalúan felhasznált termék évszázadok óta a kínai gyógyászatban. A fehér eperfa levele élettanilag fontos és nélkülözhetetlen vegyületeket tartalmaz, hiszen gazdag flavonoidokban, ásványi anyagokban és vitaminokban egyaránt.

A béta karotin növényi kivonat, sok zöldségben és gyümölcsben is megtalálható, legnagyobb mennyiségben a sárga répában, jellegzetes, narancsos színt kölcsönözve a növénynek. A béta-karotin az ˝A˝ vitamin elővitaminja. Olyan vegyületeket takar, amelyek alapvetően alacsony vitamin-aktivitásúak, ám a szervezetbe bekerülve, az anyagcsere folyamatok hatására vitaminná alakulnak. Magas az antioxidáns tartalma.

A gyömbér gyökerét már a Kr.e. 3000 körüli első kínai nagy füvészkönyv, a Pen Cao Csing fontos gyógynövényként említi. A hagyományos indiai ajurvédikus orvoslás szerint a gyömbér nem csak a testet, hanem a lelket is erősíti. A kínai tengerészek gyömbérgyökeret rágtak a tengeribetegség ellen. Angliában gyomornyugtató italokat és sört készítettek a gyömbérből.

A gyömbér gyógyhatású összetevői a növény rizómájában (gyökértörzs) találhatók. Jelentős mennyiségű szénhidrátot, fehérjét, valamint aminosavakat és ásványi anyagokat tartalmaz: találhatunk benne mangánt, kalciumot, foszfort, nátriumot, káliumot, magnéziumot, vasat és cinket. Vitaminjai közül legfontosabbak a B-vitaminok és az E-vitamin. Gyógyhatásaiban jentős szerepet játszanak az illóolajok, a béta-zingiberén, a kurkumén, a bizabolén, a kámfén és a cimén, valamint a csípős ízét biztosító gingerol és sogaol.

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

  • A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
  • Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.
  • Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.
Vitaminovezet.hu
Tanácsadói ID: 0300V000-00000000-00000000
info@vitaminovezet.hu
+36-30-0960620

Vegye fel velem a kapcsolatot!