MEGRENDELEM 11 K OMPONENS K OMPLE T T ÁRA MINDÖSSZE Ł Collagen Hyaluronsav ÁRA 39 800 FT NAPI 1 990 FT Collagen Hyaluronsav 11 KOMPONENS KOMPLETT ÁR A ÖSSZESEN ÁRA 39 800 Ft NAPI 1 990 Ft

NICS Collagen Hyaluronsav

Kollagén + Hialuronsav

Innovatív kezdeményezésként vezetjünk be a Two Different Products termékkategóriánkat - a két eltérő terméket kombináltan tartalmazó, egyedi termékcsoportunkat. Ez a vadonatúj koncepció lehetővé teszi, hogy egy csomagon belül a termék-összetevőknek megfelelően választott, két eltérő technológiával készült terméket, kapszulát és tablettát egyszerre kínáljunk. A tablettázott forma biztosítja, hogy a nagy térfogatú, de a gyártás során fellépő nyomást jól viselő hatóanyagok kompakt módon elférjenek a tablettán belül, míg a megszokott kapszulázott kiszerelés garantálja, hogy az élőflóra törzsek életképes formában juthassanak fogyasztójuk szervezetébe.

A kollagén egy természetes fehérje, mely az emberi szervezetben a fehérjetömeg 30%-át teszi ki. Elsősorban kötő- és támasztószövetekben található meg, de ez az egyik fontos építőanyaga a csontoknak, a porcoknak, az inaknak, a szalagoknak és a bőrnek is. A bőrfehérjék átlagos tömegének a 70%-a kollagén.

Ezt a fehérjét a szerveztünk képes előállítani az aminosavakból, azonban a kor előrehaladtával termelődése fokozatosan csökken.

A természetes kollagén források az állati eredetű élelmiszerek, főleg a szárnyasokban és a halakban van sok, de a gombákban is megtalálható ez az anyag. Fontos az is, hogy többféle zöldséget, magvakat és hüvelyeseket is fogyasszunk, mert a növényi fehérjék is részt vesznek a kollagén felépítésében.

Érdekesség

Már az ókori Kínában gyógyították az ízületi kopás okozta fájdalmakat marhacsontokból főtt erőlevessel. A marhacsont (elsősorban a porcos rész) alapanyaga a kollagén, ami forró vízben zselatinná alakul át.

Orvosi tanulmányok bizonyítják, hogy az inak szakítószilárdságát a kollagén-rostok mennyisége határozza meg.

A hialuronsav (hialuronan, hialuronát) egy természetes nagy molekulájú szénhidrát, amely az összes szövetben megtalálható. Az emberi testben leginkább vízmegkötő szerepe van, az ízületekben, izmokban síkosító szerepe van.

A C-vitamin talán a legismertebb vitamin. A vízben oldódó vitaminok csoportjába sorolható cukorszármazék. A legtöbb állat szintetizálni tudja a saját vitaminszükségletét, ezzel szemben az embernek az étrendi forrásokra kell szorítkoznia. A C-vitamin csak igen kis mennyiségben fordul elő az állati eredetű tápanyagokban, a zöld növények, gyümölcsök fedezik a szükséglet döntő részét. Egyes növények különösen nagy mennyiséget tartalmaznak, például a csipkebogyó és egyes paprikafajok száraz súlyának 1-2 %-a C-vitamin. Tiszta állapotban mellékveséből Szent-Györgyi Albert izolálta elsőként 1928-ban, később 1931-ben citromléből és paradicsompaprikából. Ez volt az a felfedezés, melyet 1937-ben orvosi Nobel díjjal jutalmaztak.

Legfőbb természetes forrásai

A citrusfélék gyümölcsei, a bogyós termések, a zöld és leveles főzelékfélék, a paradicsom, a paprika.

Miért fontos a C-vitamin?

A C-vitamin hozzájárul a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz, a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer és az immunrendszer normál működéséhez. A normál kollagénképződéshez is hozzájárul a C-vitamin, ezen keresztül a bőr, az erek, a porcok, a csontozat, a fogak és a fogíny normál állapotának fenntartásához. Segít a fáradtság és kifáradás csökkentésében, hozzájárul az E-vitamin redukált formájának regenerálásához, illetve fokozza a vas felszívódását. Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez, illetve az immunrendszer normál működéséhez intenzív testmozgás alatt vagy azt követően.

Az Omega-3 zsírsavak mindig is jelen voltak az emberiség táplálkozásában, azonban a szervezetben betöltött szerepüket csak az elmúlt évtizedekben ismerték fel. Az Omega-3 egyike a két legjelentősebb esszenciális zsírsavnak, azaz a szervezetünk nem tudja előállítani, így külső forrásból, táplálék útján kell beszereznünk.

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint.

A Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek. A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya
A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

- A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
- Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
- A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
- Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.
- Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt
minimum 108 vagy 109 telepképző egység.

Vitaminovezet.hu
Tanácsadói ID: 0300V000-00000000-00000000
info@vitaminovezet.hu
+36-30-0960620

Vegye fel velem a kapcsolatot!