Megrendelem 9 K OMPONENS K OMPLE T T ÁRA MINDÖSSZE Ł Magnézium 700 + B6-vitamin H A VI 3 567 Ft Évente 42 800 Ft Naponta 117 Ft Magnézium 700 + B6-vitamin 9 KOMPONENS KOMPLETT ÁR A ÖSSZESEN Évente 42 800 Ft Havonta 3 567 Ft Naponta 117 Ft

NICS Magnézium 700 + B6-vitamin

Magnézium biszglicinát 700mg + B6 vitamin

A magnézium a föld 8. leggyakoribb eleme, az egyik legjelentősebb alkáliföldfém. A természetben elemi állapotban nem fordul elő, vegyületei azonban elterjedtek, főleg karbonátok alakjában. Az emberi szervezet számára a glicin aminosavval alkotott sója, a magnézium-biszglicinát a legjobb biohasznosulású formája. A felnőtt ember szervezete kb. 25-30 gramm magnéziumot tartalmaz, melynek a fele a csontokban található meg magnézium-foszfát formájában, a többi része a különböző szervekben (pl. máj, izom) fordul elő, és kis mennyiségben az emberi vérplazmában is jelen van. Szerepe az ideg-, és izomműködésben, valamint számos enzim működésén keresztül a fehérje-, szénhidrát-, és zsíranyagcserében van. Az emberi szervezet magnézium szükséglete a fizikai igénybevétel, a stressz hatására, illetve a terhesség ideje alatt magasabb. Az ingerlékenység szabályozásában ugyanúgy fontos szerepet játszik, mint a kalcium. A magnéziumkészítmények bizonyos mértékben közömbösíthetik a gyomorsavat, ezért fogyasztásuk nem étkezés után javasolt.

Legfobb természetes forrásai

Füge, citrom, grapefruit, mandula, magvak, alma, sötétzöld főzelékfélék.

Miért fontos a magnézium?

A magnézium hozzájárul a fáradtság, kifáradás csökkentéséhez, az idegrendszer megfelelő működéséhez és a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Részt vesz az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban és a normál csontozat fenntartásában. Hozzájárul a normál fogazat fenntartásához, az elektrolit-egyensúly fenntartásához és a normál izomműködéshez. Szerepet játszik a sejtosztódásban, illetve a normál fehérjeszintézisben.

A B6-vitamin - felfedezésekor piridoxinnak nevezték - tulajdonképpen egy vegyületcsoport, amelynek tagjai hasonló alapszerkezetűek és együttesen hatnak. Elsőként az 1930-as évek végén izolálták. Vízben oldódó vitamin, szervezetünk sem előállítani, sem az anyagcsere során tárolni nem tudja, az emésztés után 8 órán belül kiürül.

Legfőbb természetes forrásai

Búzakorpa, búzacsíra, sörélesztő, mák, káposzta, tej, tojás, marhahús.

Érdekesség

A terhesség idején jelentkező hányinger elleni gyógyszerek közül sok B6-vitamint tartalmaz.

Miért fontos a B6-vitamin?

Hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, az idegrendszer normál működéséhez, illetve a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez. Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, a normál fehérje- és glikogén-anyagcserében és a normál cisztein-anyagcserében. A B6-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a hormonális aktivitás szabályozásához, a normál vörösvérsejt-képződéshez és a normál homocisztein-anyagcseréhez.

Az élőflórát olyan jótékony, élő mikroorganizmusok alkotják, melyek a tápcsatornában a savas közeget is túlélve segítik a bélflóra egészséges egyensúlyának fenntartását. Termékeink magas csíraszámban tartalmaznak több élőflórát és a szaporodásukat elősegítő Inulint. A Probiotikum más néven élőflóra kifejezés görög eredetű, jelentése: az életért. A mai értelemben R. B. Parker alkalmazta először a probiotikum kifejezést 1974-ben, mint azokat az organizmusokat és anyagokat, amelyek a bélrendszer mikroba-egyensúlyáért felelősek.

A probiotikumok jellemzői, hogy emberi eredetűek, nem kórokozók, ellenállnak a gyomorsav, az epe, valamint a nyál, a hasnyálmirigy és a bélnedvek emésztő enzimei hatásának. Az élelmiszerek szavatossági idejének tartalma alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenállóképességüket. Ezen kívül a probiotikumok képesek a nyálkahártyák sejtjeihez tapadni, a potenciális kórokozók ellen antimikrobás hatást fejtenek ki, csökkentik a kórokozó mikrobák megtapadását a nyálkahártya felszínén. A probiotikumok legnagyobb részben tejsavbaktériumok és bifidobaktériumok. A legismertebb probiotikus tejsavbaktérium-törzsek többsége a Lactobacillus, kisebb része a Streptococcus nemzetséghez tartozik.

Prebiotikumoknak nevezzük azokat a természetes tápanyagokat, amelyek jellemzően a probiotikumok kizárólagos tápanyagai, ezért elősegítik azok elszaporodását és túlsúlyba kerülését. A szájüregben, illetve a gyomor-bélcsatornában az emésztőenzimek nem bontják le a prebiotikumokat, így emésztetlenül juthatnak a vastagbélbe. A prebiotikumok diétás rostok, de vízben oldhatók, ezért a diétás rostok közül is a legkiválóbbak. Élelmi rost funkciójuk mellett igazi hasznosságuk abban rejlik, hogy a probiotikumok kizárólagos táplálékai. Mivel a vastagbélben már kevés az emészthető táplálék, vagyis ott relatív táplálékhiány van, az elfogyasztott prebiotikumok lehetőséget kínálnak a humánbarát bélbaktériumok elszaporodására.

Természetes állapotukban sok élelmiszerben előfordulnak, pl: csicsóka, cikóriagyökér, vöröshagyma, fokhagyma, póréhagyma, articsóka, teljes értékű gabonamagvak, búza, banán, len, spenót, káposztafélék, mangold, mustárfélék, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek, tej és az érett sajtok többsége.

A prebiotikumok egyik fajtája az Inulinok, tulajdonképpen egy diétás rost, mely emésztetlenül jut el a vastagbélbe, fokozzák a probiotikumok szaporodását, túlsúlyba kerülésüket.

Szerepük: emésztés, bélflóra egyensúlya

A szervezetünk legnagyobb felszínnel rendelkező, mintegy 7-9 méter hosszúságú bélrendszerünkön keresztül áll kapcsolatban a külvilággal. Így potenciális támadási helyként szolgál a kórokozók és a toxikus anyagok számára. A bélben normális körülmények között mintegy 200-400 baktériumtörzs található. A magzati életben a jótékony baktériumok 95-98%-ban vannak túlsúlyban. Az egészséges bélflóra védelmet biztosít számos kórokozóval szemben, biztosítja a bélnyálkahártya épségét és segíti a szervezet számára szükséges tápanyagok felszívódását. Számos, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitamint termelnek. Ha az emésztőrendszer védelmi mechanizmusai gyengülnek, az többek között felszívódási folyamatok zavarát okozhatja.

A probiotikumok ahhoz, hogy képesek legyenek környezetükre hatást gyakorolni, a nagyszámú jelenlét alapfeltétel, mely a bélfolyadékban grammonként legalább 108 c.f.u. organizmust jelent.

Mit jelent a c.f.u. kifejezés?

c.f.u.: kolóniaképző egység milliliterenként, az életképes mikroorganizmusok száma (csíraszám). A készítményekben általában ilyen egységben adják meg a baktériumok mennyiségét. Az Inulint azonban mg-ban határozzák meg. Megfelelő dózisnak a minimum 109 c.f.u. az elfogadott.

Milyen a hatékony élőflórás készítmény?

  • A probiotikumok szaporodását a prebiotikumok elősegítik, ezért tartalmazzon a készítmény Inulint vagy frukto-oligoszacharidákat.
  • Ellenállnak a gyomorsav, az epe, illetve az emésztőenzimek hatásainak, így élve el tudnak jutni a hasznos baktériumok a vastagbélbe, ahol képesek elszaporodni és megtapadni. Alapvető kritérium, hogy a baktériumok megtartsák életképességüket a gyomor-bélrendszerben történő áthaladásuk során.
  • A jó élőflórás készítmények minimum 5-6 törzset tartalmaznak, hiszen a bélbaktériumok sokrétű multikultúráját kívánjuk pótolni.
  • Szavatossági idő alatt és a technológiai folyamatok során megőrzik ellenálló képességüket.
  • Megfelelő mennyiségű csíraszámot tartalmaz, szakemberek által javasolt minimum 108 vagy 109 telepképző egység.

A terméket lehetősége van részletfizetéssel is megvásárolni. Ekkor

  • első alkalommal a megrendeléskor 10 700 Ft-ot kell fizetnie
  • majd 10 hónapon keresztül havi 3 210 Ft-ot

További részletekhez a részletfizetéssel kapcsolatban kattintson ide

Vitaminovezet.hu
Tanácsadói ID: 0300V000-00000000-00000000
info@vitaminovezet.hu
+36-30-0960620

Vegye fel velem a kapcsolatot!