Hogyan befolyásolja az étrendünk a probiotikumok és vitaminok felszívódását?
08 2022. November

Hogyan befolyásolja az étrendünk a probiotikumok és vitaminok felszívódását?

A kutatások szerint a probiotikumok segítenek csökkenteni az allergiás reakciók és a bőrbetegségek kialakulásának kockázatát is.

Az egészséges táplálkozás és az optimális egészség elérése szorosan összefügg egymással. A megfelelő étrend segíti a szervezetünk optimális működését és az immunrendszerünk megerősödését. Azonban, nem csak az étrendünknek van hatása az egészségünkre, hanem a vitaminok és probiotikumok felszívódásának és hasznosulásának is van kulcsfontosságú szerepe.

 

A probiotikumok szerepe az egészségünkben

 

A probiotikumok olyan mikroorganizmusok, amelyek természetesen jelen vannak a bélrendszerünkben. Segítenek fenntartani az emésztőrendszer egészségét és erősíteni az immunrendszert. A probiotikumok szerepe azonban nem korlátozódik csak a bélrendszerre. A kutatások szerint a probiotikumok segítenek csökkenteni az allergiás reakciók és a bőrbetegségek kialakulásának kockázatát is.

 

Az étrend szerepe a probiotikumok és vitaminok felszívódásában

 

Az étrendünk befolyásolja a probiotikumok és vitaminok felszívódását. A vitaminok és ásványi anyagok felszívódása például növelhető, ha olyan ételeket fogyasztunk, amelyekben a szervezet számára hasznos tápanyagok találhatóak. Azok az ételek, amelyek magas zsírtartalmúak, vagy magas rosttartalmúak, gátolják a vitaminok felszívódását.

A probiotikumok felszívódása szintén függ az étrendtől. A probiotikumok olyan élő mikroorganizmusok, amelyek élnek és szaporodnak a bélrendszerben. A probiotikumokat tartalmazó ételek és kiegészítők fogyasztása elősegíti a probiotikumok populációjának növekedését a bélrendszerben. Azonban, ha nem fogyasztunk olyan ételeket, amelyekben probiotikumok találhatóak, akkor nehéz lesz fenntartani a bélflóra egyensúlyát.

 

Az ételek, amelyek javítják a probiotikumok felszívódását

 

Számos olyan étel van, amelyek javítják a probiotikumok felszívódását és hasznosulását a szervezetben. A joghurt és a kefir például kiváló forrásai a probiotikumoknak. A savanyú káposzta, a kimchi és a kombucha is tartalmaznak probiotikumokat.

Vitaminovezet.hu
Tanácsadói ID: 0300V000-00000000-00000000
info@vitaminovezet.hu
+36-30-0960620

Vegye fel velem a kapcsolatot!